Sjukhusprodukter

Silver & Stål har en lång erfarenhet av utveckling och tillverkning av produkter till sjukhus.

Några exempel: Siemens Elemas Pacemaker var först i världen med inopererade pacemakers, inkapslingen tillverkades av Silver & Stål. Vi var också med från första början under 1960 talet att utveckla och producera titanartiklar till tandimplantat Brånemark. Likaså har Silver & Stål varit med och utvecklat injektionsportar i titan. Allt har inte varit titan utan också rostfria komponenter, exempelvis kamerahus för mobila röntgenanläggningar till Siemens Elema.

Idag har vi också utveckling, tillverkning och marknadsföring egna produkter:

MediCar

Hjälpmedel för sängtransporter

Med MediCar sängtransportör behövs inte längre två ur personalen till de tunga patient-transporterna med säng. En person hanterar nu sängarna eller annan utrustning genom långa korridorer, i trånga utrymmen samt svåra passager som t.ex. hissar, med förvånansvärd lätthet.

MediCar sängtransportör kan enkelt anpassas för olika transportändamål, så som sängar, bårvagnar, rullstolar, stolar, matvagnar, tvättvagnar etc. 

Vår sängtransportör MediCar finns på många sjukhus i Sverige och Tyskland.

MediCar

MediCarGo

Transportsystem för apoteksvaror

Tunga och många lyft är en orsak till arbetsskador. Transportsystemet MediCarGo minskar antalet lyft vid exempelvis lagring och distribution av varor inom sjukvården. Utredningar har påvisat att tunga lyft minskar med över 70 % när vårt transportsystem användes. 

MediCarGo systemet bygger på en rostfri vagn med många inbyggda detaljer som ger denna unika produkt.

Vårt Transportsystem finns på många sjukhus i Sverige och Finland.

MediCarGo

MediCab

Värmeskåp för sjukvården/anestesi mm.

MediCab är ett skåpsystem som kan anpassas till många olika funktioner inom sjukvården, såväl torkning som uppvärmning/varmhållning. Skåpen är uppbyggda på en stomme av aluminiumprofiler. Väggarna är i rostfritt stål med 25 mm isolering. Detta ger en hygienisk och energisnål konstruktion. Dörren som är helt i glas, ger en enkel och säker översyn av vad som finns i skåpet. Systemet kan också utrustas med partikelrening av luften i skåpet.

Styrningen av tid, värme och luftrening övervakas elektroniskt.