Bockning

Vi har kantpressar för en mängd olika typer av bockning för små och stora serier.

För att kunna vara kostnadseffektiva och hålla hög flexibilitet har vi både manuella och robotbestyckade kantpressar. Med vårt breda sortiment av standardverktyg klarar vi av att bocka från enkla till mer avancerade produkter i en mängd olika material och storlekar.

Vi kan även tillverka specialverktyg till våra kantpressar för att kostnadseffektivt producera detaljer med unika former eller för att minimera antalet uppsättningar. 

Vad är bockning?

Bockning är en bearbetningsmetod där materialet formas genom ett böjande moment med hjälp av en kantpress. Vanligast förekommande är så kallad luftbockning. Metoden går ut på att man använder sig av en underdyna samt en stans.

Dynan har ett v-format spår och stansen formad som ett spjut. När dyna och stans pressas samman böjs plåten mellan de tre punkterna som bildats, topparna på v spåret samt toppen på spjutet. Ju längre ner stansen pressas i v-spåret ju brantare vinkel får plåten. 

De kantpressar som används inom industrin idag är CNC-styrda vilket innebär att operatören matar in vilken vinkel och längd det skall vara på bocken varpå maskinen räknar ut hur djupt stansen ska gå i dynan samt var anslag som plåten skjuts in mot ska befinna sig.

Kontakta mig gärna så hjälper jag dig.

Kontaktformulär