Kunskap

Silver & Stål har lång erfarenhet av plåtbearbetning vilket gett en stor kunskap. I listan till höger ser Ni de områden som vi behärskar. Vi vill också betona att vi har god kunskap i CAD/konstruktion och gärna hjälper våra kunder med utveckling och produktionsanpassning av artiklar.

På Silver och Stål erbjuder vi:

Djupdragning

Den första maskinen som installerades år 1933 på Silver & Stål var en hydraulpress för djupdragning. Vi har använt oss av djupdragning i över 80 år vilket gett oss en betydande och värdefull kunskap. Silver & Stål besitter förutom lång erfarenhet, idag en modern maskinpark med presskrafter från 135 upp till 515 ton vilket ger flexibel och kostnadseffektiv produktion.

Läs mer

Laserskärning

Laserskärning är en teknik som skapar friheter att ta fram detaljer i olika former, från komplexa konturer till detaljer med raka linjer. Metoden laserskärning är enkel att använda både till prototyper och medelstora serier. En stor fördel med laserskärning är snabba uppstarter och enkelheten vid måttändringar vilket ger bred möjlighet och flexibilitet.

Läs mer

Stansning

Stansmaskiner är förutom möjligheterna till flerprocesstillverkning väldigt effektiva vid tillverkning av detaljer med hål bilder. Vår stansmaskin klarar att stansa upp till 8 mm stålplåt. Då kantpressning ofta är ett efterföljande tempo är maskinen placerad i direkt anslutning till våra kantpressar.

Läs mer

Excenterpressning

Excenterpressning är en mycket kostnadseffektiv metod för framtagning av ämnen och även färdiga artiklar. Processen ger stora besparingar genom att ersätta laserskärning, stansning och även bockning. Excenterpressning kräver verktyg och lämpar sig därför mer mot medelstora och stora serier.

Läs mer

Svetsning

Svetsning är en operation som alltid kräver stor yrkesskicklighet och god materialkännedom. Våra svetsmetoder är TIG- och MIG/MAG-svetsning som utförs i olika materialkvalitéer så som rostfritt, svartstål och aluminium i varierande tjocklekar. Vi utför även bult- och punktsvetsning i dessa material.

Läs mer

Bockning

Vi har kantpressar för en mängd olika typer av bockning för små och stora serier.För att kunna vara kostnadseffektiva och hålla hög flexibilitet har vi både manuella och robotbestyckade kantpressar. Med vårt breda sortiment av standardverktyg klarar vi av att bocka från enkla till mer avancerade produkter i en mängd olika material och storlekar.

Läs mer

Slipning/polering

Många av de produkter vi slipar eller polerar är av rostfritt stål, koppar, mässing aluminium eller titan. Vi kan idag erbjuda slipning och polering både manuellt eller med robot. Silver & Stål har mycket lång erfarenhet av slipning och polering och vår personal har många års yrkesvana. För vissa detaljer kan den mänskliga handens känsla för form och exakthet inte ersättas av robotar.

Läs mer

Ytbehandling

Silver & Stål ombesörjer olika typer av ytbehandling. Under åren har vi arbetat fram välfungerande samarbeten med olika samarbetspartners i vårt närområde och kan via dessa bland annat erbjuda lackering, varmförzinkning, elpolering, eloxering etc. Vi har också polering och borstning i vår egen verkstad, såväl manuellt som robot.

Läs mer

Montering

I våra monteringslokaler ombesörjer vi montering till flertalet av våra kunder. Från enklare montage till mer omfattande kompletta produkter med helhetsansvar enligt kundens önskemål. Många års erfarenhet på inköp av komponenter till olika typer av montage har gett oss värdefulla kontakter med en mängd olika leverantörer.

Läs mer

Verktygstillverkning

Silver & Stål har en egen verktygsavdelning för underhåll, reparation och även tillverkning av verktyg för att producera våra kunders artiklar. Verktyg kan vara en stor investering och för oss är det en självklarhet med systematiskt och förebyggande underhåll för att bibehålla bra kvalité och lång livslängd.

Läs mer

Material

Silver & Stål var ett av de första företagen i Sverige som bearbetade rostfritt material i början av 1930-talet. Många av de produkter vi tillverkar idag är av rostfria stålsorter. Det finns en uppsjö av olika kvalitéer beroende på användningsområden, vi har erfarenhet av de flesta. Naturligtvis använder vi också svartplåt som det kallas i vardagligt språk.

Läs mer

Kontakta mig gärna så hjälper jag dig.

Kontaktformulär