Om oss

Silver & Stål i Vingåker ABVerksamhet


Silver & Stål i Vingåker AB har verksamhet i två affärsområden, dels legotillverkning av plåtprodukter samt kvalificerad utrustning för sjukhus. Det största affärsområdet idag är som underleverantör till nordisk storindustri i avancerad plåtbearbetning av rostfritt och andra material. Vi har investerat kraftfullt de senaste åren och kan idag också erbjuda laserskärning och storkomponentstillverkning.


Historik


Silver & Stål startade i Stockholm 1933 med tillverkning och försäljning av hushållsprodukter t.ex uppläggningsfat och karotter. Mycket tidigt började bolaget med tillverkning i rostfritt material. I dåtidens produktutveckling användes kända formgivare/designers exempelvis Sigurd Persson.Även idag använder bolagen etablerade designers i produktutvecklingen. Under årens lopp har vi fått många priser och utmärkelser, Venedig Tribunalen, Gasellföretag 2003, Svenska Dagbladets Design Management, Svensk Form & Reklamförbundets Guldäggstävling.


Affärsidé


Plåtbearbetning från prototyp till serieproduktion med hög kvalité och service. Egenutvecklade produkter inom sjukhusteknik som skall kännetecknas av innovativa lösningar och god design.

Moderbolag

besök

Tillverkar och säljer UV-reningssystem för storkök, industri och soprum.

besök

Tillverkar och säljer storköksutrustning så som kokerier, värmerier, spisar, rostfri inredning, m.m.

besök

Underleverantör till svensk storindustri. Specialiserade på rostfri bearbetning på djupdragning, svetsning, slipning, polering, m.m.

besök

Ett samlat varumärke med högkvalitativa sjukhusprodukter med fokus på intern sjukhuslogistik.

besök

Ett samlat varumärke för storköksventilation med innovation som ledord.

besök

Fastigheter

besök

Tillverkar och säljer rostfria badtunnor och terrasspooler i flat-pack

besök
Org nr: 556221-4469
VAT: SE556221446901
Bank: Sörmlands Sparbank / Swedbank
SWIFT: SWEDSESS
IBAN (SEK): SE93 8000 0825 7809 3019 1036
Bankgiro: 964-5425
Säte: Vingåker

Kontakta mig gärna så hjälper jag dig.